Ferienpark Frankenau

  vlag_nlvlag_de
  Wintersport Sauerland

  Skigebieden Sauerland

  Ferienpark Frankenau ligt op slechts 40 minuten rijafstand van de bekende wintersportplaatsen Winterberg en Willingen. Een prima uitvalsbasis dus voor een wintersportvakantie in het Sauerland.

  Winterberg
  Wintersportplaats Winterberg heeft veel te bieden en oefent daarom elk jaar weer een grote aantrekkingskracht uit op wintersporters. Winterberg beschikt over tien skigebieden met in totaal 80 pistes en 56 skiliften. Het wintersportgebied is uitermate geschikt voor kinderen en beginners, maar er zijn ook zwarte pisten voor gevorderden. Skiliftkarussell Winterberg ligt op 580 tot 840 meter en biedt ongeveer 28km aan pistes. In wintersportgebied Winterberg kunt u ook rodelen en er is een bobbahn. Verder zijn er 220km aan loipes beschikbaar. Voor elke wintersporter is er dus wel wat te doen. Maar ook voor hen die niet graag op de lange latten staan biedt Winterberg in de winter voldoende vermaak.

  Willingen
  Minder bekend dan Winterberg is het skigebied Ettelsberg Seilbahn in Willingen. Het is een betaalbaar wintersportgebied op korte afstand van Nederland. Het skigebied ligt op een hoogte van 590 tot 830 meter en biedt ongeveer 18km aan pistes voor beginners en gevorderden. Wintersportgebied Willingen beschikt over een gondellift, stoeltjeslift en sleepliften. Langlaufers kunnen gebruikmaken van de circa 100km aan geprepareerde loipes.

  Battenhausen
  Hier treft u een eenvoudige, maar leuke skilift voor beginners en kinderen. De piste is ok, mits er voldoende sneeuw ligt. In tegenstelling tot de skigebieden Winterberg en Willingen heeft men hier geen sneeuwkanonnen.

  Ferienpark Frankenau: midden in de natuur!

  Op nog geen 300 kilometer van de Nederlandse grens vindt u Ferienpark Frankenau in het midden van Duitsland. Vakantiepark Frankenau ligt in het Hessisch bergland en nabij het populaire Sauerland. De betaalbare en gezellig ingerichte vakantiehuizen, de faciliteiten en de werkelijk schitterende omgeving maken Feriendorf Frankenau tot een leuke vakantiebestemming.

  Ferienpark Frankenau is schitterend gelegen aan de rand van nationaal park Kellerwald-Edersee. Het vakantiepark is ruim opgezet. Mede daardoor geven de vakantiehuizen en appartementen een optimaal gevoel van privacy en rust. Vanuit uw vakantiehuis bent u direct midden in de natuur. Hartelijk welkom op Ferienpark Frankenau!

  Vakantiepark Frankenau sfeer 06
  Volg ons hier
  Nieuws van Ferienpark Frankenau
  1551479.jpg
  Nieuws en blogs

  Land van duizend bergen

  Het Sauerland wordt ook wel het land van duizend bergen genoemd vanwege het prachtige gevarieerde heuvellandschap.

  1551397.jpg
  Nieuws en blogs

  Oranjeroute

  Veel plaatsen in Duitsland hebben een band met het Huis van Oranje-Nassau. Beleef een deel van de Oranjeroute vanaf Ferienpark Frankenau!

  1551394.jpg
  Nieuws en blogs

  Wintersportmogelijkheden

  Ook voor een wintersportvakantie kunt u terecht op Ferienpark Frankenau. Skigebied Battenhausen ligt slechts op slechts 13 km afstand. Maar ook Winterberg en Willungen zijn goed bereikbaar. 

  1206