Edersee

De Edersee; voor zwemmers, watersporters en natuurliefhebbers.

Ferienpark Frankenau Edersee 01
Ferienpark Frankenau Edersee 02
Ferienpark Frankenau Edersee 03
Ferienpark Frankenau Edersee 04
Ferienpark Frankenau Edersee 05
Ferienpark Frankenau Edersee 06
Ferienpark Frankenau Edersee 07

De 27 kilometer lange Edersee met zijn blauwgroen glasheldere water is één van de grootste stuwmeren van Europa. De Edersee ligt pittoresk midden in het natuurpark Kellerwald Edersee. De Edersee heeft vanwege de uitmuntende waterkwaliteit grote aantrekkingskracht op watersporters en natuurliefhebbers. Rond de Edersee zijn dan ook tal van attracties en bezienswaardigheden. Ontdek de ongerepte natuur van het Unesco Werelderfgoed Nationaal Park Kellerwald-Edersee. Maak een lange wandeling of mountainbike tocht door de prachtige beukenbossen aan de oever van het meer. In het voorjaar kunt u getuige zijn van het overlopen van de stuwdam. Bij laag water daarentegen komende ruines en fundamenten tevoorschijn van dorpen die meer dan honderd jaar geleden verdwenen in het water.

Zwemmers kunnen zich uitleven in de strandbaden, zeilers en surfers gaan verder het water op. Fietsers en mountainbikers kunnen hun hart ophalen op de Eder-fietsroute langs de oevers van de Edersee. Voor sportvissers zijn er de eenzame inhammen van het meer. Daarnaast zijn er schilderachtige promenades aan het water dat zorgt voor vertier.

De Ederstuwdam werd gebouwd van 1908 tot 1914 voor energie-winning en voor bescherming bij hoog water. U kunt de oostkant van de stuwdam met de auto bereiken. 

Bekijk ook

Nationaalpark Kellerwald

Oernatuur op loopafstand
Lees verder

Wintersport Sauerland

Wintersport vanaf Ferienpark Frankenau
Lees verder

Oranjeroute

Beleef de Oranjeroute!
Lees verder
Loading...
2742