Check-in
Check-out

Skigebieden Sauerland

Leuke vakantiehuizen
Midden in de natuur
Authentiek heuvellandschap
Ontdek de wintersportmogelijkheden in het Sauerland!

Ferienpark Frankenau ligt op slechts 40 minuten rijafstand van de bekende wintersportplaatsen Winterberg en Willingen. Een prima uitvalsbasis dus voor een wintersportvakantie in het Sauerland.

Winterberg
Wintersportplaats Winterberg heeft veel te bieden en oefent daarom elk jaar weer een grote aantrekkingskracht uit op wintersporters. Winterberg beschikt over tien skigebieden met in totaal 80 pistes en 56 skiliften. Het wintersportgebied is uitermate geschikt voor kinderen en beginners, maar er zijn ook zwarte pisten voor gevorderden. Skiliftkarussell Winterberg ligt op 580 tot 840 meter en biedt ongeveer 28km aan pistes. In wintersportgebied Winterberg kunt u ook rodelen en er is een bobbahn. Verder zijn er 220km aan loipes beschikbaar. Voor elke wintersporter is er dus wel wat te doen. Maar ook voor hen die niet graag op de lange latten staan biedt Winterberg in de winter voldoende vermaak.

Willingen
Minder bekend dan Winterberg is het skigebied Ettelsberg Seilbahn in Willingen. Het is een betaalbaar wintersportgebied op korte afstand van Nederland. Het skigebied ligt op een hoogte van 590 tot 830 meter en biedt ongeveer 18km aan pistes voor beginners en gevorderden. Wintersportgebied Willingen beschikt over een gondellift, stoeltjeslift en sleepliften. Langlaufers kunnen gebruikmaken van de circa 100km aan geprepareerde loipes.

Battenhausen
Hier treft u een eenvoudige, maar leuke skilift voor beginners en kinderen. De piste is ok, mits er voldoende sneeuw ligt. In tegenstelling tot de skigebieden Winterberg en Willingen heeft men hier geen sneeuwkanonnen.

Wintersport in het Sauerland! Bekijk de video
Loading...
3000