Ferienpark Frankenau

  vlag_nlvlag_de

  Oranjeroute

  Veel plaatsen in Duitsland hebben een band met het Huis van Oranje-Nassau. Beleef een deel van de Oranjeroute vanaf Ferienpark Frankenau!

  2695691129

  Wilt u meer weten over de geschiedenis van het Nederlandse koningshuis? Houdt u ervan om oude kastelen en schilderachtige steden te bekijken? En trekt u er graag opuit in de natuur? Dan is de Oranjeroute echt iets voor u.

  Veel plaatsen in Duitsland en Nederland hebben een band met het Huis van Oranje-Nassau. De circa 3.000 km lange Oranjeroute is een aaneenschakeling van historische hoogtepunten: een majestueuze route langs oude kastelen.

  De 'Oranje-Route' begint bij Kleef, vlak over de grens, en voert dwars door Duitsland, o.a. langs Nassau, Dillenburg, Detmold, Dessau, Oranienbaum en Oranienburg naar Schwerin aan de Oostzee. Halverwege liggen diverse "Oranjesteden" in het Sauerland, die gemakkelijk te bereizen zijn vanaf Ferienpark Frankenau.

  In alle zeventien Oranje-'pleisterplaatsen' vindt de Nederlandse toerist een stukje vaderlandse geschiedenis in de vorm van kastelen, musea enzovoort, die bij de meeste landgenoten eigenlijk nauwelijks bekendheid genieten.

  Meer informatie

  Bekijk ook

  Wintersportmogelijkheden

  Wintersportmogelijkhede
  Lees verder

  Land van duizend bergen

  Land van duizend bergen
  Lees verder
  1173